Jak długo żyjesz z lekiem?? Jakimi doświadczeniami możesz się podzielić??

15 lat temu

Moja diagnoza: przewlekła białaczka szpikowa - faza przewlekła. Rozpocząłęm miesiąc temu terapię lekiem Glivec. Ciekaw jestem jak długo udaje mu się blokować rozwój choroby. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, życzę zdrowia i uśmiechu:) Pozdrawiam dareks@orange.pl

4823 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Wiola79 - ale nosisz ze sobą ulotkę nibixu? Aby lekarz wiedział co może dać córce. Życzę Wam miłej niedzieli kochani!!!!
  • 8 lat temu
    Wiola 79 czy lekarz nie omawial kwestii przeszczepu szpiku w przyszłości dla córki. Skutki uboczne są zawsze na początku a potem organizm powoli się przyzwyczai i będzie ok. Życzę wam wytrwałości i dużo optymizmu na przyszłość.
  • 8 lat temu
    Tak to może być skutek uboczny nibixu mnie po jakimś tygodniu brania pojawiła się wysypka ale szybko minęła.kontroluj córce wagę bo tycie to też skutek uboczny nibixu.trzymajcie się.uściski <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Tak gorączka zeszła, ale pojawiła się jakaś wysypka i byłyśmy na nieplanowanej wizycie w szpitalu, ale wszystko ok doktor przepisał lek na alergię, córka ma przez kilka dni brać. Powiedział, że to prawdopodobnie skutek uboczny nibixu. :)
  • 8 lat temu
    Filipos w Lublinietna Staszica trwają badania kliniczne z posatynibem :-)
  • 8 lat temu
    To trzymam za Was kciuki!! Będzie dobrze <3 <3 <3
  • 8 lat temu
    Nala123 tak gorączki nie ma, ale ma brać przez 7dni biseptol, w poniedziałek mamy zrobić morfologię i crp i zadzwonić do szpitala podać wyniki.
  • 8 lat temu
    Kasblo - ja nie znam. Patrzyłaś na forum "Białaczka" może tam znajdziesz osoby z ostrą białaczką?
  • 8 lat temu
    A znacie przypadki wyleczeń ostrej białaczki??
  • 8 lat temu
    Kasblo - chemia na ostrą białaczkę na pewno nie jest delikatna. Ale dobrze że już dostaje. Pewnie wymioty będą, osłabienie też. Ale dojdzie do siebie!!!

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat