...czyli coś chłodnego dla ciała, coś słodkiego dla duszy i ...tuszy.Wiem, to nie blog kulinarny, ale ileż można o chorobie.Semifreddo to włoski deser ze śmietany i pokruszonych bez. Przepis znalazłam w dodatku kulinarnym do jednej z gazet codziennych.Moja wersja z malinami, ale mogą być różne inne sezonowe owoce /truskawki, borówki/.50 dkg malin 400 ml /2 kubeczki/ zimnej śmietanykremówki 30-36 %  20 dkg bezpół szklanki cukru pudruMaliny trzeba zmiksować. Można zostawić trochę całych do ozdoby. Bezy pokruszyć w foliowej torebce, najlepiej używając wałka. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Wszystko wymieszać w misce i przełożyć do tortownicy wyłożonej folią lub pergaminem.Tortownicę umieścić w zamrażalniku na kilka godzin.Po zmrożeniu podzielić na porcje, udekorować wg uznania. Od razu podawać.Smacznego - tylko ostrożnie, bo kalorii w tym deserze jest mnóstwo.