Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Basia 40 jeśli ten ordynator taki gbur to może wspomnijcie temu miłemu chirurgowi o tym? Czy już mowiliscie? Może to jakieś efekty uboczne operacji póki co? Gdzieś ktoś o tym pisał ale nie mogę znaleźć :(
-
Basia40 przelewanie się w jelicie to nic groznego to jest zespół jelita drażliwego i wystepuje jak pacjent czy nawet zdrowy człowiek nie wypróżnia się w pełni.Jelito potrzebuje wody i błonnika.Izko co u Was? nie martw się jak histopat pokazał ten stan zapalny to pewnie tak jest.
-
Witaj Sierotko byliśmy dziś po raz kolejny u ordynatora i z lekami ok-nie musimy ich zmieniać. We wtorek za tydzień operacja. Mój tato powiedział chirurgowi, że bierze leki na rozrzedzenie i z tego było to całe zamieszanie. Dziś gdy tato pokazał pudełko okazało się ze to tabletki na poprawę krążenia a nie na rozrzedzenie :) powiedział tylko na koniec :to widzimy się w poniedziałek no i będziemy walczyć. .. tak więc w tym tygodniu odwiedzam kazdego komu to obiecałam bo potem może być różnie. Buziaki <3
-
Tata jednak nie uniknie chemii. Ma isc na 5 dni do szpitala.Jutro maja dzwonic kiedy ma przyjsc.Moze mi ktos wytlumaczyc jak to jest ? Powiedzieli tylko.,ze to bedzie slaba,zapobiegawcza.Jestem zielona w tym temacie.Jak wyglada podawanie takiej chemii? Czy to kazdy pacjent ma dostosowywane inaczej. Tata nie ma przerzutow wezly czyste,ale nie sa pewni czy rak nie przekroczyl scian jelita. Tak jest napisane w wyniku histopatologicznym. "Przekroczenie sciany jelita?"
-
Ja tez niestety jestem zielona :( pocieszam się tylko faktem, że pisze 'zapobiegawcza '
-
Iza 81.Ciesze sie,ze powolutku dobijacie do mety.Teraz czas juz szybko zleci i bedzie operacja,a pozniej to tylko zapomniec o tym koszmarze i cieszyc sie zyciem?.
-
Dzięki Basia 40 oby oby bo gdybyśmy mieli dłużej czekać to nie wiem co by było. Tata chudnie w oczach. Je mniej od mojej półtora rocznej Aliny, ciężko się na to patrzy.
-
Izabela81, kup w aptece drinka proteinowego dla pacjentów onkologicznych ( najlepszy truskawkowy lub owoce leśne). Daj Tacie, jak mu posmakuje, kup większą ilość np na Allegro. One nie są tanie, ale dzięki nim mój Tata wrócił do starej wagi, pijąc dwa dziennie. Smakują jak jogurty, tylko trochę słodsze.
-
Dziekuje Majo! Zrobię tak na pewno. Jaką ja mam pamięć? Przecież pisaliscie tyle razy na forum o nich a ja zapomniałam :( spróbujemy :)
-
Czy mam prawo domagać się znieczulenia przy kolonoskopii?