Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Agi861 bardzo dziękuję za informację, napedzilas nas do dalszego działania, jutro moja Siostra będzie próbowała się skontaktować z tym onko i ustalić jakąś konsultacje najszybciej pewnie będzie prywatnie, najważniejsze jest jest zdrowie naszych bliskich...
  • 7 lat temu
    Ja tez czytam z uwaga i chlone wiedze. Moj tata (rak odbytnicy, przerzuty do watroby i nerki)mial 5radioterapii po 10minut i mowiono ze do operacji najlepiej odczekac 6-8tygodni. Tyle ze w naszym przypadku nie wiem czy tata tyle wytrzyma bo ciężko mu bardzo sie wyprozniac
  • 7 lat temu
    Mój tata miał jakoś dużo tych sesji tego samego dnia jeździł rano miał radioterapie a potem brał chemie ,tych naświetlań miał więcej bo skończył chemie i jeszcze na radio jeździł , a termin przyjecia do szpitala ustalano dopiero po dwóch miesiącach od tego
  • Aniam jeśli jest guz to powinni tak go zmniejszyć radio by miał taką możliwość. Mąż miał słabsze dawki ale 12 dni po 2 razy dziennie naświetlanie . Guz zaraz po paru dniach zmniejszył się i problem wyróżniania zniknął . Myślę ,że powinniście zapytać lekarza ,nie może tata mieć problem z wyproznianiem bo to jest bardzo niebezpieczne . Pozdrawiam cieplutko :D
  • Czytam wasze posty i niestety nie mogę nic nikomu doradzić ponieważ dopiero z okazji zaczęliśmy walkę z tym intruzem,dziewczyny będzie dobrze i nasi bliscy z naszą pomocą napewno wrócą do zdrowia. Agi861 dzisiaj moja Siostra dzwoniła do tego szpitala, odebrała jakas pielęgniarka, mówiła że ten lekarz nie przyjmuje prywatnie, nie może go znami połączyć, musimy przyjechać na konsultacje po radioterapii. Sierotko podziwiam Cię za osobowość wiele osób po wygranej bitwie z tym pasożytem chciałoby o tym jak najszybciej zapomnieć, chociaż nie wiem czy jest to możliwe by wymazać z pamięci coś takiego , sądzę że co jakiś czas trzeba się ponownie badać, jednak brawo za postawę i chęć wspierania innych. Lekarstwem na smutek jest ruch. Recepta na siłę - działanie.
  • Witam, piszę prace na temat czynników powodujących raka jelita grubego. Jeśli ktoś z państwa miał by ochotę podzielić się wiadomościami na ten temat wypełniając poniższą ankietę będę bardzo wdzięczna. Z góry dziękuję. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegYgzBnJoq0IzoxduhM89UM8--EkgjzQTB0NNEGQgi4gwLWg/viewform
  • https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSegYgzBnJoq0IzoxduhM89UM8--EkgjzQTB0NNEGQgi4gwLWg/viewform
  • 7 lat temu
    Tata idzie jutro do szpitala na chemie, bedzie mowil lekarzom ze tak sie to pogorszylo. Jest dwa tygodnie po radio... dzięki Sierotka, dobrze miec przewodnika
  • Witajcie forumowicze. Czy orientujecie się gdzie przeprowadzić termoablację? Jesteśmy z zachodniopomorskiego, ale będziemy chwytać się wszystkiego
  • Aniam jak sprawy dzisiaj jak tata ? Kamil777 <3pomaganie innym to coś cenniejszego niż danie w prezencie cennego drobiazgu np perły :D Każdy z nas może to robić w większym ,lub mniejszym stopniu . :D Wtedy całość jest piękna. Mistrz powiedzial:""To co chcielibyście by ludzie wam czynili ,wy też tak czyńcie ." Proste zrozumiałe i piękne. Czy zauważyłeś ,ze tez juz pomagasz innym ? Tak przeczytałam Ciebie ,kiedy piszesz by się osoba nie martwila ,bo będzie dobrze etc to pomoc ,cenna i piękna. :D To budowanie silnej psychiki u naszego rozmówcy <3 :D Pozdrawiam :D

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat