Rak jelita grubego
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
-
Avietta mimo wszystko to wspaniała wiadomość! Sprawdzałam codziennie czy napisałaś. Cieszę się, że to nie przerzut. Czy wzrost markera zawsze oznacza przerzuty? Pamiętam, że u Mamy Łukasza było podobnie a PET wykazał, że przerzutow nie ma :) i trzymajmy się wersji, że tak samo będzie w przypadku Twojego Taty <3
-
Avietta to super że się nie potwierdziło :) na pewno muszą tacie zrobić Peta i kolonoskopie. Oby było tak jak u mojej mamy że wszędzie wyjdzie ze jest czysto trzymam kciuki żeby tak było. Sierotko nie wiem czy mi się wydaje czy pisałaś kiedyś o jakiejś grupie na fb czy gdzieś indziej gdzie można znaleźć ludzi po przełożeniu stomii ? Jeśli tak to mogłabyś podesłać?
-
Witaj Lukasz 93 bardzo proszę:
https://www.facebook.com/groups/807462079345882/?fref=ts
Oni tam wiedzą wszystko dosłownie wszystko
:D
Pozdrawiam serdecznie :D :D
Ps tez tam jestem ;) :D
-
-
Witam wszystkich. Moja kuzynka ma 31 lat. Miała robione Tk płuc bo ma chore płuca. Powiem iz po tej diagnozie jest zalamana i ma depresje. I jak by jescze było mało na płucach ma plamy i okazalo sie ze sa to przezuty z jelita grubego. Na watrobie bardzo duze guzy jak dotknie i przycisnie reka to je czuje. Do tej pory nie miala zadnych bolow itp stolce oddaje co dziennie . Powiem iż od 2011 miała anemie po dzisiejszy dzień. Robiła badania u różnych lekarzy i jak to jest możliwe że nikt z nich nie wnikał dlaczego ta anemie ma ? Tylko przepisywali żelazo i koniec tematu.Jak to jest mozliwe ze dopiero teraz to wszystko wyszło? Proszę o pomoc
-
Love1 witaj nie jest to dobra wiadomość. Natychmiast niech udaje się do onkologa i on zleci badania dokładne, niech nie traci czasu na poszukiwania a na pewno metod niekonwencjonalnych bo szkoda czasu.Jak rozpocznie leczenie ,może być super dobrze ,ale to lekarze muszą decydować. Szukajcie lekarza i powinna dostać się na CITO .Gdzie mieszka?
-
Nie mieszka w Polsce i tu jest problem. Jest zalamana bo stwierdzila jak czuje guzy na wątrobie dłonią to i tak już wiele jej nie zostało i nic jej nie pomoże. Cały czas płacze i nie chce już do żadnych lekarzy jechać. Zaznaczam że normalnie je i nic nie schudła. Wszystko to strasznie dziwne. Sierotko czy spotkałaś się z takim przypadkiem? I jak to możliwe jest że u tak młodej osoby rak jelita grubego?
-
Sierotka rozmawialam z nia i jeżeli ma takie duże zmiany na watrobie. To juz chyba wszystko zajete jest otrzewna i inne organy. Nie chce mnie słuchać mówi że 3 miesiące jej zostało.
-
Love jakie badania pokazały te zmiany duże na wątrobie? O kochana to nie tak sobie zaraz umrę to tak nie funkcjonuje :DZanim umrzemy trzeba troszkę jeszcze pożyć ;) <3 Niczego sobie sama Twoja koleżanka nie wybadala ,powiedz Jej ze pilnie do lekarza jak radzi tez Agnieszką 76 a wierz mi Ona <3wie co mówi, mój mąż żyje i dobrze się ma ,wiele osób tutaj pisze i żyje i walczy .Powiedz koleżance ,ze dziewczyny nie beczą ;) :DNiech diagnoz sobie nie stawia bo wtedy nprawdę długo nie "pozyje"Żartowałam teraz?Dopilnuj by poszła do lekarza niech nie traci czasu! <3 :D
-
Sierotka Agnieszka 76 dziękuję za dobre rady. Wszystko jej przekazałam. Obiecała że w poniedziałek pojedzie do lekarza a inne badania ma w piątek. Jeżeli będe co kolwiek wiedzieć to napiszę. :)