Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • 8 lat temu
    Moze u Was tak jest.niestety ja jak robilam wyraznie musialam miec zaznaczone ze do przyjecia na oddzial w znieczulenu chodzi mi o narkoze. Bo ambulatoryjnie posmaruja tylko zelem niesyety. Znieczulenie wiaze sie z obecnoscia anestazjologa i pielegniarki. Tylko ze znieczuleniem robia na oddziale. Tak samo bylo w przypadku rektoskopii ambulatoryjnie bez znieczulenia.
  • Viomi co posmarują ""tylko żelem""? :D Nie mówię o narkozie tylko o znieczuleniu .W lubelskim tak robią .
  • Izabela moja mama nie miała usg przed tymi badaniami, także ciężko mi powiedzieć jak to wygląda. Jeśli chodzi o chemię to wszustko zależy od schematu leczenia. Moja mama miała 12 wlewać co dwa tygodnie szła do szpitala na trzy dni .
  • 8 lat temu
    Okolive odbytu zelem przy kolonoskopii a znieczulenie w narkozie bo o tym pisalam. :D Nic innego nie da sie posmarowac w tej czesci ciala :). Jak robili mi rektroskopie to jedynie tym zelikiem posmarowali. Ja barfzo sie balam bez znieczulenia ale na sxczesvie operator byl bardzo wyrozumialy i uspokajal mnie robiac przy tym badanie tak delikatnie,ze nawet nie poczulam i bylo po badaniu. :)
  • Dobra jestes ha ha ha żelek każdy dostaje ;)od firmy ;)NFZ :P
  • 8 lat temu
    A Ty dostalas moze cos jeszcze?! :D
  • Tak wynik ;) :D
  • 8 lat temu
    Akurat o tym nie pomyslalam! :D. Ha,ha.
  • Cześć, mam pytanie, może się wydać głupie...Czy nacieki to to samo, co przerzut? Mój tata również na raka, po 3 latach od operacji była wznowa, potem radioterapia, chemia i operacja, podczas której właśnie wyszły te nacieki do kości (na kręgosłup). Nie wiem, co o tym sądzić, bo lekarz powiedział, że to może też być jakiś odczyn po chemii...Czy ktoś może spotkał się z czymś takim?
  • 8 lat temu
    Dzięki Łukasz za obszerne wyjaśnienie. Wygląda na to, że Tacie to badanie jest niepotrzebne. Dziwi mnie, że w niektórych gabinetach robią jeszcze kolono na żywca. U nas w Lesznie dają zastrzyk (zakladają wenflon) + jeszcze ogłupiająca tabletka. W ogóle nie rozumiałam, co lekarz do mnie mówił w trakcie badania. Na żywca, to bym się nie zgodziła. ;)

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat