Rak jelita grubego

14 lat temu
Rzadko czytam wypowiedzi na temat raka jelita grubego, nie wiele o tym wiemy :( Spadło jak grom z jasnego nieba :(
3782 odpowiedzi:
  • Murzynka22 odezwij się co u Ciebie? Izunia nie za wczesnie na jabłka? Izko basia40 ma rację poczekaj ,nie spiesz się z info po co tacie na tym etapie wiedza? Musi odpoczywać i nabierać sił. Będzie dobrze ,lecz potrzeba czasu. :D :D
  • Dziewczyny juz mam taki mętlik? Może faktycznie skoro tak reaguje to poczekam. Sierotko myślałam o gotowanych jabłuszkach. Myślisz ze to za wcześnie?
  • Izko jestem tego pewna po takiej operacji za wcześnie .Jabłuszko nie pomoże ale zaszkodzi ,po za tym to gotowane chyba zaparcia powodują .
  • O kurde :( a mojemu tacie po nocach się śnią :( musze coś wymyślić. Wiadomo jakie owoce może? Bo on uwielbia owoce i pomidory
  • Izko a ile to od operacji? 5 dni? tak?
  • 8 lat temu
    Dziewczyny, bardzo to dziwne, bo mojemu Tacie po operacji kazali gotowane jabłka wcinać, by nie miał problemów z wypróżnianiem. Dostał kartkę z dietą bogatoresztkową i tam też pisało o gotowanych jabłkach. Widzę, że co lekarz to inna wiedzą tajemna ;)
  • Majo może i tak poddaję się ale chyba mojemu mężowi pielęgniarka nie polecała ha ha
  • 8 lat temu
    Sierotka, ja się z Tobą nie spieram, mnie to naprawdę zaskakuje. Tak samo, jak te nutridrinki, które ponoć nie każdy może pić. Tato przed operacją i po dużo schudł, nawet nie pytaliśmy lekarza czy może je pić, tylko od razu zamawiałam hurtem. Potem, w trakcie chemioterapii onkolog już sam zaproponował, by Tata ich spróbował, zresztą na oddziale onkologii w Lesznie dużo pacjentów je pije, niektórzy funkcjonują prawie tylko na nich i wodzie. Dopiero po jakimś komentarzu tutaj zainteresowałam się przeciwwskazaniami, bo sama je czasem popijam (dużo schudłam z nerwów).
  • Majo ja tak nie odbieram tej wymiany info tutaj ha ha ja już tez czasami mam głupawkę co do do czego i od czego i wtedy twierdzę dobra woda rozmowna ;) i tatarek extra ha ha .
  • Koniecznie z ogoreczkiem kiszonym ; ) Majo poszukam w necie info o tej diecie ubogoresztkowej. Dzięki dziewczyny

Zaloguj się lub Zarejestruj, żeby odpowiedzieć lub dodać nowy temat